Pyssla, golfa eller bada? Aktiviteter för sommarlovslediga

Publicerad

Barn som hoppar

I Arboga anordnas det under sommarlovet flera kostnadsfria aktiviteter för sommarlovslediga barn och unga. Det finns bland annat möjlighet att att pyssla på biblioteket, testa golf och gå på styltor vid muséet.

Aktiviteterna sträcker sig över hela sommaren och är kostnadsfria. I vissa fall krävs anmälan för deltagande så håll koll på vad som gäller för just de aktiviteterna du är intresserad av. Programmet kan ändras och uppdateras under sommaren.

Pyssel och sommarkollo på biblioteket

På tisdagar finns det på Arboga bibliotek möjligghet att pyssla och det är olika teman för varje vecka. För barn mellan 9-12 år (barn födda 2012–2015) anordnas ett sommarkolla på biblioteket. Kollot vänder sig till barn som gillar böcker och berättelser och det ges möjlighet att få träffa en riktigt författare, pyssla och och träffa nya kompisar.

Testa golf eller besök Arboga museum

På Arboga museum kan barnen testa hur det är att vara piga eller dräng hos familjen Örström. Tjänstefolket behöver hjälp med att tvätta, karda ull och kärna smör. Barnens handelsbod är också öppen och det finns även styltor och käpphästar att låna.

På sommarlovet erbjuder Arboga Gk barn och ungdomar att prova på golf. Klubbor och bollar får deltagarna låna och instruktör är på plats. Barnen puttar, lär sig slå och får även prova på korthålsbanan.

Badarmband till Ekbacksbadet

Under 2024 erbjuder Arboga kommun gratis bad tre dagar i veckan på Ekbacksbadets utomhusbad. Badarmbandet erbjuds barn och ungdomar som slutat årskurs 4 upp till de som slutat årskurs 9.

Badarmbanden delas ut via skolan och gäller från 11 juni till 8 augusti på tisdagar, onsdagar och torsdagar mellan klockan 10.00-18.00.

Barn som är folkbokförda i Arboga, men går på annan ort, kan hämta sina badarmband i receptionen på Rådhuset, tillsammans med vårdnadshavare.

Regler för badarmbandet

Besöker du badet ensam måste du kunna simma 200 meter, annars måste vuxet simkunnigt sällskap följa med, till ordinarie entrépris. Ekbacksbadet förbehåller sig rätten att prova simkunnigheten.

Badarmbandet måste sitta på armen. Trasigt band eller band som sitter löst och går att ta av är ej giltigt. Borttappat band kan tillsammans med vårdnadshavare hämtas i kassan på Ekbacksbadet (max 1 nytt per barn).

Om man inte följer Ekbacksbadets ordningsregler eller missbrukar badarmbandet kan man bli av med det för resten av sommarsäsongen

Programmet i sin helhet hittar du här