Om Högskolecentrum

En lärare visar en elev en sak som är röd

Högskolecentrum i Arboga erbjuder Vuxenutbildning inom grundläggande och gymnasiala kurser (Komvux), Yrkeshögskola, Sfi (svenska för invandrare) och kommunal vuxenutbildning som särskild utbildning (Lärvux).

Grundläggande och gymnasiala kurser

På Högskolecentrum kan du läsa grundläggande eller gymnasiala kurser i klass eller på distans. Kurserna i klass börjar i augusti, oktober, januari och mars.
Genom Vård- och omsorgscollege kan du läsa till undersköterska på tre terminer med start i augusti och januari.
Webbdistanskurser startar löpande under året med start på måndagar. Behöver du läsa en kurs som vi inte kan erbjuda i klass eller du vill studera samtidigt som du arbetar kan du läsa kursen på distans.

Yrkeshögskolans utbildningar

Yrkeshögskolans utbildningar börjar i augusti och nu har vi utbildningar till Elkraftingenjör, Underhållsingenjör, Systemingenjör, Stödpedagog och Specialistundersköterska inom demens.

Ansökan är öppen 1 februari till 21 maj.

Sfi, svenska för invandrare

Vill du läsa Sfi, svenska för invandrare, är det inskrivning på torsdagar jämna veckor kl 13.00-14.00 på Högskolecentrum, Gunnarsrovägen 2.

Lärvux

Kommunal vuxenutbildning som särskild utbildning, Lärvux, vänder sig till dig med en intellektuell funktionsnedsättning som beror på utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada.

Senast uppdaterad:

Kontakt

Högskolecentrum

Besöksadress: Högskolecentrum, Gunnarsrovägen 2, 732 32 Arboga

Postadress: Vuxenutbildningen Högskolecentrum, Box 6, 732 21 Arboga

Öppettider

Måndag–torsdag: 8.00–16.00
Fredag: 8.00–15.00