Inomhusmiljö

En god innemiljö är viktigt för hälsan eftersom vi vistas så mycket inomhus. Det kan vara på arbetet, i skolan, i en offentlig lokal eller i hemmet. Inomhusmiljön påverkas bland annat av materialval, uppvärmingssystem, isolering, ventilation, städbarhet samt ljus- och ljudförhållanden.

Du som äger din egen fastighet ska själv se till att du inte utsätts för hälsorisker i din bostad. Om du bor i en hyresrätt eller bostadsrätt är det fastighetsägaren som ska se till det. I första hand ska du alltså kontakta fastighetsägaren/hyresvärden om du anser att din hälsa påverkas negativt.

När det gäller bostäder ställs krav på värme, kyla, drag, fukt, buller, radon, ventilation och tillgång på vatten till personlig hygien och matlagning.

Miljö- och hälsoskyddsenheten på Västra Mälardalens Myndighetsförbund har tillsyn över bland annat skolor och offentliga lokaler och bostäder när fastighetsägaren inte åtgärdar problem med inomhusmiljön.

Bygglovenheten på förbundet har tillsynen över att fastighetsägare kontrollerar till exempel ventilation och hissar.

Läs gärna mer om Västra Mälardalens Myndighetsförbunds klagomålshantering innan du kontaktar oss om brister i inomhusmiljön.

Senast uppdaterad:

Kontakt

Västra Mälardalens Myndighetsförbund

Besöksadress:
Gunnarsrovägen 2, Arboga

Postadress:
Box 19, 732 21 Arboga

Öppettider
måndag-fredag: 9.00-12.00 och 13.00-15.00
Alla röda dagar har kontoret och växeln stängt.
Dag före röd dag stänger vi 12.00.

Ansök eller komplettera dina ärenden enkelt i våra e-tjänster. De hittar du på:e-tjänster

Det går att lämna handlingar i vår brevlåda som sitter bredvid ingången på Gunnarsovägen 2 i Arboga.