Vikarier inom vård och omsorg

Att vara vikarie hos oss är ett bra sätt att komma in i jobbet och se flera olika arbetsplatser. Det kan vara ett bra extrajobb för dig som vill prova på att arbeta inom vården. Du bestämmer själv när och hur mycket du kan jobba.

Vikarie inom vård och omsorg och verksamheten för funktionsstöd

Verksamheten vård och omsorg ansvarar för att ge stöd till äldre som på egen hand har svårt att klara sig i det dagliga livet. Du kan jobba inom flera olika områden: i hemtjänsten, med personer som har en demenssjukdom, med växelvård, på korttidsboende eller särskilt boende.

Verksamheten för funktionsstöd ansvarar för att ge stöd till personer med funktionsvariationer som på egen hand har svårt att klara sig i det dagliga livet. Du kan jobba inom flera olika områden: med personlig assistans, ledsagarservice, avlösarservice och i olika former av boenden och daglig verksamhet.

Vem söker vi?

Vi söker dig som vill arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag. Du behöver vara flexibel och ha förmågan att se till den enskildes bästa. Du är en lugn och stabil person som kan behålla fokus på det som ska göras, även när saker och ting förändras.

Du har dator- och dokumentationsvana och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Vad ingår i jobbet?

Vi jobbar med personlig omvårdnad och du ska hjälpa våra vårdtagare med sådant som de inte klarar själva. Det kan till exempel vara att hjälpa en person att komma ur och i sängen, att duscha och tvätta sig eller att klä på sig. Du ska också hjälpa till med enklare matlagning och ge annat stöd som behövs när de ska äta.

Du kommer också att hantera mediciner och dokumentera i vårt dokumentationssystem.

Sök lediga jobb

Timvikarieannonser hittar du under lediga jobb på vår hemsida.

Till lediga jobb på arboga.se

Introduktion

I samband med att du börjar jobba hos oss får du en introduktion. Du får bland annat gå bredvid en van medarbetare som visar dig hur arbetet ska göras. Tillsammans fyller ni i en checklista över det du behöver kunna och du kan ställa frågor.

Välkommen att söka till ett viktigt och givande jobb där du har stora möjligheter till arbete och personlig utveckling!

Senast uppdaterad:

Kontakt

Kompetensenheten

Bergsgränd 4 D

Postadress:
Arboga kommun
Kompetensenheten
Box 87
732 22 Arboga

Telefontider:
Måndag-fredag 06.30-9.30 samt 13.00–15.00
Lördag-Söndag 06.30-11.30 samt 12.00-13.30