Informationskvällar för anhöriga – Samtal, gemenskap och stöd

Publicerad

Kollage med bilder på olika personer som stödjer en anhörig.

Är du anhörig? Vi finns här för dig och vill bjuda in till våra informationskvällar för anhöriga. Kvällar som ger inspiration, värdefull kunskap och kontakter med andra som befinner sig i en liknande livssituation.

Vi ser vilket viktigt arbete anhöriga gör, hur mycket tid och energi anhöriga lägger ner. Men vi vet också att det kan kännas ensamt och det ibland kan vara en utmaning att hitta rätt metoder. Hos oss kan du som anhörig få stöd och träffa andra som befinner sig i en liknande situation. I samarbete med Svenska kyrkan, Röda Korset, Arboga Anhörigvårdarförening och Studieförbundet Vuxenskolan bjuder vi in anhöriga till informationskvällar.

Fem tillfällen under våren

Varje tillfälle har ett eget tema kring anhörigstöd, som kvällens värd står för. Från 4 april träffas vi på torsdagar kl.17:00-18:30 på Studieförbundet Vuxenskolan, vid Lundborgsesplanaden 2.

Informationskvällarna har begränsat antal platser och för att delta behöver du göra en föranmälan senast 25 mars. Du kan anmäla dig till alla kväller eller bara utvalda. För att få en helhetsbild om vilka olika sorters stöd som finns rekommenderar vi att du kommer till alla träffar.

Föranmälan gör du till Siv Antonsson på Studieförbundet Vuxenskolan:
siv.antonsson@sv.se010-410 12 50

Informationskvällar för anhöriga – våren 2024

4 april

Kvällens värd: Svenska kyrkan
Tema: Svenska kyrkan berättar om vilka olika möjligheter de har att stötta just dig som anhörig. Svenska kyrkan erbjuder samtalsstöd och har flera olika mötesplatser och grupper, där du som anhörig är välkommen.

11 april
Kvällens värd: Röda Korset och Arboga Anhörigvårdarförening

Tema: Kvällen bjuder på utbyte och information hur anhöriga själva har möjlighet att leva ett gott liv. Vi stödjer anhöriga i deras situation samt tillvarata deras intressen och därigenom bidra till en bättre livskvalitet för anhöriga och närstående. Inom föreningen finns stöd och insatser som främjar anhöriga.

18 april
Kvällens värd: Arboga kommun, Socialförvaltningen

Tema: Information till dig som lever tillsammans eller med eller i en relation till en person som missbrukar alkohol, droger eller spelar för mycket. Samtidigt kommer vi att ge information om dagverksamheten för personer med demensproblematik och information om anhörigstöd inom vård och omsorgen.

25 april
Kvällens värd: Studieförbundet Vuxenskolan

Tema: Samtalsgrupp Senior med föreläsare Lena Bergqvist, berättar om möjligheten om att skapa en egen cirkel, Studieutbud

2 maj
Kvällens värd: Alla aktörer.

Tema: Underhållning och avslut av vårens träffar