Försäljnings- och service­programmet FS

Det här är programmet för dig som är intresserad av att arbeta med ett serviceyrke som innebär många möten med nya människor. Utbildningen ger dig en bra grund för att arbeta med försäljning, kommunikation, marknadsföring och service inom handelsbranschen.

FÖRSÄLJNINGS- OCH SERVICEPROGRAMMET är ett yrkesprogram som har ersatt Handels- och administrationsprogrammet sedan höstterminen 2022.

butik fs-programmet

Du får utveckla dina färdigheter i arbetsuppgifter som förekommer i yrken inom försäljningsområdet. En del av utbildningen genomför du under arbetsplatsförlagt lärande (apl) på en arbetsplats. Du får också utveckla din förmåga att möta och kommunicera i affärsrelationer.

Entreprenörskap löper som en röd tråd genom utbildningen och du får också möjlighet att driva eget företag inom Ung Företagsamhet (UF).

På Skolverkets webbplats kan du läsa mer om programmet. Vill du veta mer om vilka kurser som ingår ska du läsa Försäljnings- och serviceprogrammets programblad och timplan.

Försäljnings- och serviceprogrammet på Skolverket

Försäljnings- och serviceprogrammets programblad

Försäljnings- och serviceprogrammets timplan

Läs mer om Ung företagsamhet

Efter utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram som förbereder dig för jobb direkt efter gymnasieskolan. Chanserna att få jobb är goda eftersom handeln är en snabbväxande bransch och är i behov av välutbildad personal.

Efter gymnasieskolan är du behörig att söka utbildningar på yrkeshögskola. Du har även möjlighet att läsa in kurser som ger grundläggande behörighet till högskola och universitet.

Vilka arbeten kan passa efter utbildningen?

Senast uppdaterad: