El- och energi­programmet EE

Dator- och kommunikationsteknik

Du lär dig grunderna i elektronik, datateknik och programmering. Efter examen ska du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med dator- och kommunikationssystem.

EL- OCH ENERGIPROGRAMMET är ett yrkesprogram. På Vasagymnasiet har vi inriktningen Dator- och kommunikationsteknik.

Elprogrammet

Jag valde El- och energiprogrammet för att det verkade kul.

Inriktning

Dator- och kommunikationsteknik

Dator- och kommunikationsteknik, samhällets it-infrastruktur och säkerhetsfrågor är centrala begrepp inom utbildningen. Utbildningen ska leda till att du förstår hur man systematiskt går tillväga för att lösa problem.

Utbildningen ska utveckla kunskaper i gott kundbemötande, ge servicekänsla och kunskaper i entreprenörskap och företagandets villkor, ekonomi och miljöpåverkan.

Arbetsplatsförlagt lärande (apl), bidrar till att utveckla dina yrkeskunskaper och ger dig en yrkesidentitet men också en inblick i företagandets villkor. Genom apl skapar du värdefulla kontakter för framtiden. Du kan göra din apl utomlands. I årskurs 3 har du möjlighet att driva ett UF-företag (Ung företagsamhet).

El- och energiprogrammet på Vasagymnasiet ingår i Teknikcollege Västra Mälardalen. I samarbete med Mälardalens universitet bedriver vi studier inom Cisco Networking Academy.

Information om vårt samarbete Teknikcollege Västra Mälardalen

Elprogrammet

Vill du veta mer?

På Skolverkets webbplats kan du läsa mer om programmet. Vill du veta mer om vilka kurser som ingår ska du läsa El- och energiprogrammets programblad och timplan.

El- och energiprogrammet på Skolverket

El- och energiprogrammets programblad

El- och energiprogrammets timplan

Läs mer om Ung företagsamhet

Efter utbildningen

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram som förbereder dig för jobb direkt efter gymnasieskolan. Möjligheterna att få ett arbete direkt är goda. Efter gymnasieskolan är du behörig att söka utbildningar på yrkeshögskola. Du kan också läsa in kurser som ger grundläggande behörighet till högskola och universitet.

Vilka arbeten kan passa efter programmet?

Senast uppdaterad: