Ekonomi­programmet

Det här är programmet för dig som är intresserad av företagsekonomi, samhällsekonomi, juridik eller som vill driva eget företag i framtiden. Efter utbildningen kan du söka in på universitet eller högskola eller börja arbeta som ekonomiassistent, marknadsassistent eller försäljare. EKONOMIPROGRAMMET är ett högskoleförberedande program.

Ekonomiprogrammets ämnen verkade superintressanta och det ger mig en bra förberedelse inför framtiden.

ek-programmet

Ekonomiprogrammet

På programmet får du kunskap om ekonomiska och juridiska förhållanden i samhället. Det kan handla om förutsättningar för handel eller juridikens påverkan på privatlivet. I vårt ekonomiprogram ingår studieresor som en del av utbildningen. Vi har bland annat besökt svenska och europeiska universitet och högskolor.

Inriktningar

Efter ett första gemensamt år väljer du inriktning. På Vasagymnasiet erbjuder vi två inriktningar.

Ekonomi

Inriktningen ska ge kunskaper inom företagsekonomiska områden och färdigheter i att starta och driva ett företag. I årskurs 3 driver du ett UF-företag (Ung företagsamhet).

Juridik

Inriktningen ska ge kunskaper om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. I årskurs 3 driver du ett UF-företag (Ung företagsamhet).

På Skolverkets webbplats kan du läsa mer om programmet. Vill du veta mer om vilka kurser som ingår ska du läsa Ekonomiprogrammets programblad och timplan.

Ekonomiprogrammet på Skolverket

Ekonomiprogrammets programblad

Ekonomiprogrammets timplan

Läs mer om Ung företagsamhet

Efter utbildningen

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som förbereder dig för att studera vidare direkt efter gymnasiet.

Efter gymnasieskolan kan du till exempel välja att läsa till

  • polis
  • jurist
  • civilekonom
  • revisor.

Senast uppdaterad: