Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Historisk stadsvandring i Arboga och must-provning på Bergs Äppelgård

Bild Bergs äppelgård.

Fotograf Björn Olfenius

I paketet ingår historisk stadsvandring och lunch i medeltidsstaden Arboga samt visning och mustprovning i Bergs äppelgård.

Vid ankomsten till Arboga möts ni av en av Arbogas stadsguider som tar er med på en historisk stadsvandring. Lyssna till berättelser om Gustav Vasas tid i Arboga, om dottern Cecilia skandalomsusade liv, och om de mytomspunna munkgångarna.


Efter guidningen serveras lunch på en av Arbogas trevliga restauranger. I Arbogas centrum finns ett trevligt utbud av butiker, museer och gallerier. Efter lunchen finns egen tid att utforska dessa.

Därefter sker avfärd mot Hallstahammar och Bergs Äppelgård.
(ca 30 minuters bussresa från Arboga) När du går genom grindarna till Bergs Äppelgård upplever du södra Europa men i Västmanland!
Upplev en guidning bland över 100 sorters fruktträd, bärbuskar och druvor. I odlingen finns ca 6000 äppelträd, 2000 plommonträd, druvor och päronträd och annat spännande.

Turen går till fots och med traktor och vagn. Du får du ta del av den unika Äppelgårdens fantastiska historia. Njuta av fågellivet, dofterna, de vackra träden medan du får historien om Sveriges första kommersiella ekologiska äppelodling.


Du får under besöket även provsmaka fyra olika sorters äppelmust från gårdens unika sorter och du får tips och råd att ta med hem till egen trädgård eller kök. 


I besöket ingår: Historisk Guidning i Arboga stadskärna, lunch bestående av sallad, varmrätt, måltidsdryck, kaffe och kaka, visning i Bergs Äppelgård samt provning av fyra olika sorters must.


Plats: Samling vid Heliga Trefaldighetsskyrka i Arboga.

Bergs Äppelgård

Tid: Cirka 4-5 timmar
Pris: Kontakta oss för offert

Bokning: Arboga turistbyrå, 0589-871 51

Övrigt: Minimum 25 personer.
Transport sker med egen buss och ingår inte i resans pris.
Tänk på att större delen av aktiviteterna sker utomhus.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: