Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Bibblix: en bok-app för barn

Bibblix är en läs- och tips-app för smarta mobiler och surfplattor. Den är gjord för dig som är 6 till 12 år, men det finns också många ungdomsböcker att läsa i appen. Varje vecka fylls Bibblix på med nya böcker och tips. Det finns mer än 2000 böcker att välja bland.

Bibblix har utvecklats av Malmö stadsbibliotek och Stockholms stadsbibliotek i samarbete med Kulturrådet. För att använda appen behövs bara ett lånekort från Arboga bibliotek. 


Hitta en bok

Du kan hitta en bok i Bibblix på olika sätt. Kolla i nyhetslistan eller månadens temalista, välj ett särskilt ämne eller ålder. Letar du efter en speciell bok skriver du vad den heter i sökrutan. Du kan också skriva in författarens namn.

Läs direkt i Bibblix

I Bibblix finns många böcker att läsa direkt. Du kan provläsa någon sida innan du lånar boken. Det här går bra på olika sorters mobiler och surfplattor.

Listor

En annan bra sak: du kan göra listor i Bibblix. Ifall du hittar en bok som du vill läsa senare. Eller om du vill komma ihåg vilka böcker du har läst.

Fem böcker i veckan

Då får du låna och läsa fem böcker i veckan. Varje lån har du i fyra veckor. Böckerna du lånar syns på din profilsida.

Listor

Gör en lista i Bibblix! Ifall du hittar en bok som du vill läsa senare eller om du vill komma ihåg vilka böcker du har läst- gör en lista!

Hundratals boktips

I Bibblix finns det också tips på böcker som du kan låna på ditt vanliga bibliotek, som bara finns i pappersformat.

Kom igång – gör så här:

Ladda ner appen Bibblix från Google Play eller App store. Den är gratis och du kan ha den i en smart mobil och på en surfplatta.
För att logga in behöver du ditt bibliotekskort och den pin-kod du använder när du lånar böcker på biblioteket. Prata med bibliotekspersonalen om du vill ha hjälp med inloggning.

 

Skapa en profil och logga in

Skärmbild från Bibblix.

  • Öppna Bibblix. Klicka på figuren högst upp till höger. Skriv in ditt namn eller ett alias.
  • Klicka på pennan vid figuren. Nu kan du välja en profilbild. Den kan du byta när du vill.
  • Klicka på knappen ”Lägg in lånekort”. I rutan under ”Lånekortsnummer” skriver du in numret som finns på baksidan av ditt bibliotekskort. Skriv alla siffror efter varandra, utan mellanrum.
  • I rutorna nedanför skriver du pin-koden du använder för att låna på biblioteken. Klicka på knappen ”Spara”.


Skärmbild från Bibblix.


Låna och läs

  • Leta reda på en bok som du vill läsa. Klicka på boken så får du veta mer om den. De flesta böckerna kan du läsa direkt i Bibblix. Titta efter en grön knapp med en surfplatta och orden ”Läs boken” på. Klicka på den så öppnas boken.


Frågor och hjälp med problem

På Bibblix webbsida finns svar på några vanliga frågor.


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: