Trafik och infrastruktur

I Arboga kommun finns olika typer av gator och vägar samt gång- och cykelvägar. Kommunens arbete handlar till största delen om att göra det säkrare och bättre för dig som trafikant. Bland annat bygger vi om farliga korsningar, byter asfalt, bygger fler gång- och cykelvägar och tillgänglighetsanpassar busshållplatser och övergångsställen. 

Ansvarsområden och skötsel

De större vägarna och genomfartslederna i Arboga ansvarar Trafikverket för och de kommunala vägarna och gatorna sköter Arboga Kommunalteknik om.
På landsbygden är det ofta lokala vägföreningar som
har hand om skötsel och underhåll av bygator och mindre vägar.

Nyheter om trafik och infrastruktur

 • Nu planterar vi vårblommor
  Arboga Kommunalteknik AB gör fint i stadsmiljön inför påsken och våren. I år har vi valt att plantera några sorter som är nykomlingar för oss.
  Publicerat: 2020-04-02
 • Trafikstörning utmed Gamla Medåkersvägen Säbylundsområdet, utökad tid
  Arboga Kommunalteknik AB, Drift och- produktionsavdelningen har utfört skogsarbeten i områden vid motionsspåret, Norra Skogen. Nu är virket framkört till en plats utmed Gamla Medåkersvägen och borttransporter pågår.
  Publicerat: 2020-04-01
 • Nu påskpyntas Arboga
  Arboga Kommunalteknik AB gör nu fint inför påsk och även detta år dekorerar vi med alternativ till påskfjädrar. Mycket beroende på debatten om att den internationella kalkonindustrin, varifrån en stor del av påskfjädrarna kommer, har stora brister i djurskyddet.
  Publicerat: 2020-03-31
Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 03 februari 2020

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer