Publicerad

Arboga blir julfint med gran och belysning

Årets gran pryder nu Stora Torget i Arboga. Under onsdagsmorgonen den 23 november fälldes och hämtades den från Högsta Koloniområde och samtidigt fortsätter arbetet med att smycka Arboga med julbelysning.

Jörgen Hellstrand arbetar som driftledare på Arboga kommunalteknik och har varit med i arbetet med att välja ut årets gran. I år har arbetet varit extra svårt då många fina granar skadades av snöovädret som drog in över Arboga den 7-8 april i år. Men till slut hittades en värdig kandidat.


– Vi tog årets gran i utkanten av Högsta koloniområde. Den satt lite svårt till men det gick ändå bra att fälla och forsla ut den. Att valet föll på just denna är att den är lagom stor och fint växt. Den är av sorten rödgran, säger han.


Samtidigt genomförs arbetet med att sätta upp ljusslingor på Nygatan och lysande snöstjärnor längs med Centrumleden. Nytt för i år är att rondellen vid förskolorna Sörgården och Skogsgläntan har fått belysning. Där kommer även en mindre adventsgran att placeras.

Delta i julgranstävlingen

Kan du gissa vikten på granen? På julmarknaden den 10 december kan du vara med och tävla om presentkort i Arbogas butiker.


Tävlingsformulär finns hos några av utställarna på Stora torget. Arrangör är Turistinformationen på Arboga kommun.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: