Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Publicerad

Nu inför Vasagymnasiet en kombination av distansundervisning och närundervisning

Exempelbild

Vasagymnasiet ställer om undervisningen utifrån Folkhälsomyndigheten och Region Västmanlands rekommendationer för gymnasieskolan. För Vasagymnasiets elever innebär det en kombination av distansundervisning och undervisning på plats i skolan.

Det var under torsdagen den 21 januari som regeringen meddelade att undervisningen på gymnasieskolorna rekommenderas att bedrivas som en kombination av distansundervisning och närundervisning. Utifrån ett lokalt smittspridningsläge rekommenderar Region Västmanlands smittskyddsläkare också länets gymnasieskolor att bedriva en kombination av distansundervisning och undervisning på plats i skolan utifrån gymnasieskolornas lokala förutsättningar.

Per Gamalielsson.

Per Gamalielsson, rektor på Vasagymnasiet, välkomnar beskedet.

- Kommunikation är grunden för all utbildning och mötet mellan elever och lärare är viktigt. Undervisning på plats på skolan, oavsett om det är en praktisk eller teoretisk utbildning, är bättre för eleverna, säger han.

Nu planerar Vasagymnasiet för att gradvis återgå till mer undervisning på plats i kombination med distansundervisning.


- Vår plan tar hänsyn till både att förhindra smittspridning och att eleverna får en bra undervisning när de återgår till skolan, säger han.


Det innebär bland annat att återgången kommer att ske stegvis och att ett färre antal elever är i skolan samtidigt. När eleverna är i skolan finns regler om att de inte ska uppehålla sig på gemensamma platser i onödan, sprida ut sig i till exempel salar, bibliotek och matsal samt utspridda lunchtider


- Jag tycker att vi har kommit fram till en bra plan för vecka 4-8. Jag ser fram emot att välkomna våra elever tillbaka till skolan, säger Per Gamalielsson.


Den nuvarande distansundervisning på Vasagymnasiet fortsätter under vecka fyra. Eleverna får under fredagen information om planeringen för kommande veckor på www.vasa.se. Aktuell information om matlådor för elever som studerar på distans finns samlad på arboga.se. Observera förändring från och med vecka fem.


Folkhälsomyndighetens rekommendation om gymnasieskolan gäller från och med den 25 januari till och med den 1 april 2021.

Elever från årskurs 9 på Vasagymnasiet

De elever från årskurs 9 som tillfälligt får sin utbildning i Vasagymnasiets lokaler kommer att vara kvar på skolan till och med vecka fem, enligt nuvarande planering. Därefter beaktas smittskyddsläget och nytt beslut fattas i samråd med regionens smittskyddsläkare.


För att undervisningen ske på ett smittsäkert sätt vistas eleverna i en separat del av Vasagymnasiet som inte kommer att nyttjas av gymnasieklasser. Högstadieeleverna har också en egen ingång till skolan och äter lunch i egna salar.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: