Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Publicerad

Vasagymnasiet övergår till distansundervisning från 7 december

Exempelbild

På grund av nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten övergår Vasagymnasiet till distansundervisning från måndagen den 7 december till och med jullovet, fredagen den 18 december. Åtgärden är ett komplement till övriga smittskyddsåtgärder under hösten med anledning av den ökade spridningen av covid-19.

Fredag den 4 december är det på Vasagymnasiet lektioner enligt schema. Under dagen kommer elevernas informeras av sina lärare om kommande distansundervisning. Du som är gymnasieelev behöver förbereda dig för distansstudierna genom att ta hem material. Se till att datorn är uppdaterad med de senaste digitala verktygen. Allt skolarbete utgår från edWise och där finns information från dina lärare. Ditt schema gäller och dina kursrum blir ditt klassrum. Du behöver som elev ta ditt ansvar för att hålla kontakt med dina lärare via kursrum och mejl.

 

Planering pågår för att elever skrivna i Arboga ska kunna erbjudas matlådor från Arbogas restauranger som i våras. Det arbetet är ännu inte klart och vi återkommer med mer information. Vad gäller våra elever från andra kommuner hänvisas du till att kontakta din hemkommun.


Sjukanmälan ska göras som vanligt. Är du som elev sjuk och inte kan delta i distansundervisningen sjukanmäler vårdnadshavare eller myndig elev enligt ordinarie rutiner.


Jullovet är från lördagen 19 december till och med söndagen 10 januari 2021. Vårterminen börjar enligt nu gällande planering måndagen den 11 januari enligt schemat.

Uppdatering: Gratis take away-lunch för distansstuderande gymnasieelever

Gymnasieelever i Arboga kommun som studerar på distans kan hämta gratis lunch från lokala restauranger. Det är en satsning för att ge eleverna möjlighet till lagade luncher och för att stötta det lokala näringslivet under coronapandemin. Det gäller från och med måndagen den 7 december fram till jullovet, fredagen den 18 december.
(Nyhet 2020-11-04)

Mer information

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: