Publicerad 2019-03-05

Tyck till om förslag på ny avfallsplan

Exempelbild

Ett förslag på en ny avfallsplan för Västmanlands alla kommuner har tagits fram av VafabMiljö. Nu kan du tycka till om den. Avfallsplanen med föreskrifter ställs ut på biblioteket i Arboga till den 8 april. Besök oss gärna.

En avfallsplan sätter målen för hur vårt avfall ska hanteras för nå ett hållbart samhälle och åtgärder för hur målen ska nås. Kommunalförbundet VafabMiljö, som ansvar för avfallshantering i Arboga och övriga kommuner i Västmanland samt Heby och Enköping, har lagt fram förslaget om kommunernas framtida sophantering. Den beskrivs i en renhållningsordning.

Utställning av förslaget på Arboga bibliotek

Nu genomförs en utställningen för att allmänheten ska få ett tillfälle att vara med och påverka den nya avfallsplanen. Förslaget ställs ut i minst fyra veckor i samtliga kommuner under perioden januari till april 2019. Datumen för utställningen varierar mellan kommunerna.


I Arboga kommun ställs förslaget ut den 4 mars-8 april. Du har möjlighet att besöka en fysisk utställning på Arbogas bibliotek på Kapellgatan 19 B eller läsa underlaget på VafabMiljös webbplats.Under utställningstiden har du möjlighet att tycka till om det som föreslås. Passa på att skicka in synpunkter och funderingar.


Minska avfallsmängder

I den nya avfallsplanen föreslås mål för hur vi tillsammans kan bidra till att minska våra avfallsmängder. Det kan till exempel handla om att minska användandet av engångsartiklar, minska matsvinnet och öka kunskapen om hållbara val. Många fler mål hittar du i avfallsplanen.

Exempelbild

Du är välkommen att hjälpa till så att vi tillsammans kan ta fram bra mål och åtgärder! Läs om de olika målområden och tyck till. Tack för dina synpunkter!


Enligt tidplanen för Renhållningsordningen ska kommunfullmäktige i kommunerna fatta beslut om detta under hösten 2019 så att den börjar gälla år 2020.

Läs om förslaget på flera språk

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 06 mars 2019

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer