Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Samhällsbyggnadschef till Arboga kommun

Vill du vara med och skapa attraktiva och hållbara tillväxtplaner och boendemiljöer, i en beslutskompetent, handlingskraftig och gynnsamt belägen kommun? Till Arboga kommun söker vi nu en samhällsbyggnadschef som med såväl visionärt som jordnära ledarskap vill fortsätta att utveckla kommunens samhällsbyggnadsfrågor.

Om Arboga kommun

Arboga kommun har ett unikt erbjudande; här får du möjlighet att jobba i en kommun med ett vackert och strategiskt läge, mitt i en expansiv tillväxtregion, i en organisation med korta beslutsvägarna. Strategiska områden för Arboga kommun är inspirerande; livsmiljö, lärande & arbete och organisation. Med ett gynnsamt läge är Arboga kommun är en attraktiv etablerings- och bostadsort.


Med varumärket Arboga – plats för inspiration i ryggen söker Arboga kommun dig som med sakkunskap, nyfikenhet och tydlighet vill fortsätta leda samhällsbyggnadsenheten framåt och därmed bidra till en inspirerande och hållbar tillväxt och utveckling.

Om Samhällsbyggnadsenheten

Samhällsbyggnadsenheten består av sju medarbetare och en samhällsbyggnadschef som tillsammans har följande uppdrag:

  • Planprogram och exploatering
  • Fastighetsöverlåtelser, upplåtelser och fastighetsutveckling
  • Miljö- och klimatfrågor
  • Kart- och GIS-funktionen

Utveckling av kart- och GIS-funktionen görs i samarbete mellan de så kallade ”KAK- kommunerna” (Köping, Arboga, Kungsör).

Ditt uppdrag

Som samhällsbyggnadschef har du en nyckelroll gällande kommunens framtida utveckling. Du kommer att driva projekt inom detaljplanearbete och infrastruktur. Du representerar Arboga kommun i sammanhang som involverar samhällsbyggnadsfrågor, såväl internt som externt.


Samhällsbyggnadschefen har en operativ och aktiv del på enheten, men också ett strategiskt uppdrag att se samband och behov i kommunen på lång sikt. Du ingår i KAK-regionens (Köping, Arboga, Kungsör) samarbete, där du tillsammans med andra verkar för att hitta strategiska och hållbara vägar framåt för kommunen och regionen.


Som chef för samhällsbyggnadsenheten har du också det övergripande ansvaret för att kommunen har en god planberedskap, infrastruktur och förmåga att kunna erbjuda byggklar mark för näringsliv och privatboenden, i balans med efterfrågan. I kommunens strävan mot att vara inspirerade och attraktiv, ger du mandat och fokus för klimat- och miljöfrågor inom verksamheten.


Du kommer att ingå i kommunstyrelseförvaltningens ledningsgrupp och redogör vid behov för ärenden i kommunstyrelsen och andra sammanhang. Du rapporterar till kommundirektör.

Din profil

Vi söker dig som har:

  • Relevant högskoleutbildning för uppdraget, med inriktning mot samhällsbyggnad (t ex fastighetsrätt, fastighetsekonomi) eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Kunskap om lagar och förordningar rörande fastighetsrättslig lagstiftning (jordabalken, plan- och bygglagen, miljöbalken och lagen om offentlig upphandling).
  • God och tydlig beställarkompetens gentemot bolag och entreprenörer.
  • Tidigare erfarenhet inom området: du har troligtvis tidigare verkat som chef för samhällsbyggnad, teknisk förvaltning eller motsvarande.

För att trivas och bli framgångsrik i rollen tror vi att du är strukturerad samt duktig på administration. Vidare är du uthållig och har långsiktiga perspektiv, men trivs med att blanda detta med operativt arbete. Ditt genuina intresse för samhällsutveckling och ledarskap tar ingen miste på då du är nyfiken, intresserad och entusiasmerande då dessa frågor kommer på agendan.


Ditt ledarskap präglas av öppenhet och förtroende och genom din breda kompetens inom kommunal verksamhet blir du ett naturligt bollplank för dina medarbetare. Du bidrar till ett gott arbetsklimat genom att uppmuntra medarbetare till nyfikenhet, att våga tänka nytt och visar tydligt att både kreativitet och humor hör hemma på en trivsam och produktiv arbetsplats.


Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Ansökan och mer information

Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt av oss inom Arboga kommun.


Blir du nyfiken och vill veta mer? Läs hela rollbeskrivningen på AxÖ Consultings hemsida.


För frågor, kontakta AxÖ:s rekryteringskonsult Mia Haglund, tfn 072-396 05 82.


Sista ansökningsdag är den 9 augusti. För att söka tjänsten, besök AxÖ Consultings hemsida.


Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om Arboga kommun.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer