Miljö- och hälsoskyddsinspektör (miljöskydd)

Västra Mälardalens Myndighetsförbund är ett kommunalförbund med Arboga och Kungsörs kommuner som medlemmar. Förbundets uppgifter är att utföra kommunernas uppgifter inom miljö- och hälsoskyddsområdet samt uppgifter inom plan- och bygglagens område. Förbundet ansvarar också för kommunernas energirådgivning.

Förbundets kontor är förlagt till Arboga i trevliga lokaler i Högskolecentrum, nära Arboga järnvägsstation. Arboga har goda pendlingsmöjligheter med tåg (25 min från Örebro, 30 min från Västerås och 25 min från Eskilstuna). Förbundets kontor har två enheter, miljö- och hälsoskyddsenheten och bygglovenheten samt en central administration. Totalt har förbundet 18 anställda och alla har egna kontor.

Tjänstens arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter för den lediga tjänsten är tillsyn och handläggning inom miljöbalkens områden miljöfarliga verksamheter och lantbruk. Även andra arbetsuppgifter inom miljöskyddsområdet kan bli aktuellt.

 

I arbetet ingår också att lämna råd och upplysningar. Arbetet är självständigt men du arbetar i nära samarbete med övriga på miljö- och hälsoskyddsenheten. Detta för att ha samsyn samt uppnå en hög kvalitet med professionell och rättssäker handläggning.

Kvalifikationer för tjänsten

Vi söker dig med universitets/högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller annan universitets/högskoleutbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har tidigare arbetat som miljö- och hälsoskyddsinspektör och har erfarenhet av myndighetsutövning inom miljöbalkens område. Du är van att jobba i digitala miljöer.

 

Du har god samarbetsförmåga och är bra på att arbeta självständigt. Du kan planera, organisera och utföra arbetet på ett effektivt och rättssäkert sätt. Helhetstänk och förmåga att följa ett projekt från idéstadiet till slutförande är bra egenskaper.

 

Arbetet förutsätter att du har god förmåga att möta människor i olika situationer och kan formulera dig väl i både tal och skrift. Att arbeta som inspektör innebär många kontakter med verksamhetsutövare, myndigheter och allmänhet varför stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vid all rekrytering tillämpar vi Arboga kommuns likabehandlingsplan.

 

Urval och intervjuer kommer att ske löpande.


Välkommen med din ansökan!


Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Körkort

B (manuall)

Varaktighet/Arbetstid

Tills vidare

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Lön

Fast lön
Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansökan

Ansökan skickas till Västra Mälardalens Myndighetsförbund, Box 19, 732 21 Arboga


Vi tar även emot ansökan via e-post: miljo.bygg@vmmf.se.


Sista ansökningsdag: 2023-01-31


Ange referens Miljöskydd i din ansökan

Kontaktpersoner

Förbundschef, Eva Carlstedt Ståhl

E-post: eva.stahl@vmmf.se


Enhetssamordnare miljö- och hälsoskydd Maria Frejhed

E-post: maria.frejhed@vmmf.se

Fackliga representant

Vision
Maria Bengtsson

E-post: maria.bengtsson@vmmf.se

Arbetsgivare

Västra Mälardalens Myndighetsförbund

Besöksadress

Gunnarsrovägen 2

Postadress

Västra Mälardalens

Myndighetsförbund

Box 19

732 21 Arboga

Telefon och internet

Tel: 0589-67 02 00, 0227-67 02 00
E-post: miljo.bygg@vmmf.se
Hemsida: www.arboga.se
Hemsida: www.kungsor.se

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: