Enhetssamordnare bygglov/byggnadsinspektör

Västra Mälardalens Myndighetsförbund är ett kommunalförbund med Arboga och Kungsörs kommuner som medlemmar. Förbundets uppgifter är att utföra kommunernas uppgifter inom plan- och bygglagens område samt inom miljö- och hälsoskyddsområdet. Förbundet ansvarar också för kommunernas energirådgivning.

Förbundets kontor är förlagt till Arboga i trevliga lokaler i Högskolecentrum, nära Arboga järnvägsstation. Arboga har goda pendlingsmöjligheter med tåg (25 min från Örebro, 30 min från Västerås och 25 min från Eskilstuna). Förbundets kontor har två enheter, miljö- och hälsoskyddsenheten och bygglovenheten samt en central administration. Totalt har förbundet 19 tillsvidareanställda.

Tjänstens arbetsuppgifter

Som enhetssamordnare leder och samordnar du självständigt enhetens arbete. Tillsammans med medarbetarna ansvarar du för att följa upp och utveckla enhetens arbete mot uppsatta mål. Tjänsten är direkt underställd förbundschefen och du ingår i förbundskontorets samordningsgrupp.

I tjänsten ingår också sedvanliga byggnadsinspektörsuppgifter som att handlägga lov- och anmälningsärenden från början till slut samt utöva tillsyn enligt plan- och bygglagen. Du driver det interna kvalitets- och utvecklingsarbetet som kontinuerligt pågår för att förbättra rutiner och processer. Ett arbete med att utreda möjligheterna att digitalisera bygglovprocessen kommer att påbörjas där du som samordnare kommer att få en central roll. Arbetet innebär många kontakter med politiker, företag och enskilda och du arbetar aktivt för en god samordning med andra delar i de kommunala organisationerna.

Kvalifikationer för tjänsten

Vi söker dig med universitet/högskoleutbildning som byggingenjör, arkitekt eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av bygglovsprövning samt har goda kunskaper i plan- och bygglagen. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet som ledare och av hur en politisk styrd organisation fungerar.


Som samordnare är du driven och har förmågan att motivera, vägleda och stötta dina medarbetare. Du har lätt för att nätverka både inom och utanför organisationen. Helhetstänk och förmåga att följa ett projekt från idéstadiet till slutförande är bra egenskaper. För att uppnå professionell och rättssäker handläggning krävs stor noggrannhet, struktur och ordning.

Du bör ha goda kunskaper i byggteknik/byggnadskonstruktion. I arbetet ingår mycket kontakt med företagare, myndigheter och invånare i kommunerna. Då förbundet vill kännetecknas av bra bemötande, god service och tillgänglighet vill vi att du har en serviceinriktad inställning men också integritet att värna om kommunernas intressen. Arbetet förutsätter att du har god förmåga att möta människor i olika situationer och att du kan formulera dig väl i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Vid all rekrytering tillämpar vi Arboga kommuns likabehandlingsplan.


Välkommen med din ansökan!


Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Körkort

B

Varaktighet/Arbetstid

Tills vidare

Tillträde

2019-03-01 eller enligt överenskommelse

Lön

Fast lön

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-01-25

Ansökan skickas till Västra Mälardalens Myndighetsförbund, Box 19, 732 21 Arboga.

Eller via e-post: miljo.bygg@vmmf.se 

Kontaktpersoner

Förbundschef Eva Carlstedt Ståhl

0589- 67 02 51, 070-162 90 53

E-post: eva.stahl@vmmf.se


Byggnadsinspektör, Ola Grönås

0589- 67 02 13

E-post: ola.gronas@vmmf.se

Fackliga represent

Vision

Maria Bengtsson

Tel: 0589-67 02 01
E-post: maria.bengtsson@vmmf.se

Arbetsgivare

Västra Mälardalens Myndighetsförbund

Besöksadress

Gunnarsrovägen 2

Postadress

Västra Mälardalens Myndighetsförbund

Box 19

732 21 Arboga

Telefon och internet

Tel: 0589-67 02 00, 0227-67 02 00

E-post: miljo.bygg@vmmf.se

Hemsida: www.arboga.se

Hemsida: www.kungsor.se

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 07 januari 2019

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer