Ung Företagsamhet

UF Västmanland har på kort tid gjort en framgångsresa som saknar motstycke inom Ung Företagsamhet. Antal elever som driver UF-företag i Västmanland har i stort fördubblats på bara några år med ett genomslag över 50%. Forskning visar att personer som drivit UF-företag i gymnasiet oftare startar fler företag än andra, har lägre arbetslöshet, blir oftare chefer, har bättre självkänsla och tjänar mer.

Ung företagsamhet på Vasagymnasiet i Arboga

På Vasagymnasiet kan våra elever driva UF-företag under ett år av sin studietid. Det kan vara i form av gymnasiearbete i årskurs tre eller som en integrerad del i utbildningen. Möjlighet finns även att driva UF-företag under det individuella valet.

Som elev startar, driver och avvecklar du ditt företag under ett läsår. Start sker i augusti och avveckling i maj året därpå. Under detta år kommer du att vara med om många spännande och lärorika saker. Du lär dig vara kreativ, se möjligheter, tjäna pengar genom försäljning, ha ordning och reda, sköta bokföring, delta vid mässa, utvecklas som människa och ha riktigt kul.
Länk till sida om UF på Vasagymnasiets webb


UF-företagsnätverk

Du som företagare har möjlighet att ingå i ett UF-företagsnätverk där du bidrar med din kunskap som rådgivare åt något av våra UF-elever/företag på Vasagymnasiet. Kontakta Vasagymnasiet och Johny Ericsson.

 

Fakta Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet (UF) är en ideell organisation som finns över hela Sverige. Organisationen är uppdelad länsvis i 24 regioner, med varsitt regionkontor. Syftet är att samverka med skolan för ökad företagsamhet och samverkan med näringslivet. UF har som mål att ge unga en tro på sin egen företagsamhet. UF ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Samarbetet med företag, myndigheter och organisationer sker genom att de är partners som stödjer UF finansiellt och genom att dela med sig av sin kunskap som rådgivare och mentorer till de ungdomar som deltar i utbildningen.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: