Näringsliv och arbete

Näringslivet i Arboga utmärks av högteknologisk kompetens, speciellt inom industriell IT och underhåll av flyg- och markbunden elektronik.

Arboga har i övrigt stor bredd på näringslivet.

Nyheter om näringsliv och arbete

 • Exempelbild Nominera din favorit till VM-festen
  Nu är det dags att nominera din favorit i någon av årets kategorier till VM-festen. På VM-festen uppmärksammas och belönas personer och företag som på olika sätt gjort fantastiska insatser för företagandet i regionen.
 • Företagsinformation om covid-19, corona
  Coronaviruset påverkar näringslivet i Arboga på många sätt. Små som stora företag möter nu olika typer av utmaningar till följd av viruset. Här har vi samlat information som är särskilt riktad till dig som är företagare. Via länkarna hittar du aktuell information så du kontinuerligt kan hålla dig uppdaterad.
 • Satsningen på gymnasieluncher gjorde skillnad för näringslivet
  Över 12 000 lunchlådor har delats ut genom Arboga kommuns satsning på gymnasieluncher under den tid då gymnasieundervisningen har genomförts på distans. Totalt har satsningen från kommunen genererat en ökad omsättning på cirka 850 000 kronor för restaurang- och kaféföretagen.
 • Exempelbild VM-festen 12 november 2020
  Save the Date, 12 november 2020 för Västra Mälardalens företagsgala. Vi vill hylla våra duktiga företagare som med hårt slit och nytänkande vågar ta beslut som ska uppmärksammas. Vi vill applådera och jubla för 2019 års insatser hos Västra Mälardalens företag. Vi kommer självklart följa Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer med en förhoppning om att kunna genomföra festen.
 • Välkommen på digitala dialogmöten för företagare
  Under maj genomfördes en undersökning i Västra Mälardalen där det framkom att 39 % av de tillfrågade företagen påverkats negativt av corona, vilket motsvarar cirka 1400 företag i Köping, Arboga och Kungsör.
 • Nu kan du se Morgonsoffan special juni med tema sport
  I dessa tider då man är försiktig med att samla folk gör vi morgonsoffan i filmformat.
 • Exempelbild Vill ni utveckla ert företag? Kanske anpassa företaget till den rådande coronakrisen?
  Ni kan söka upp till 35 000 kronor i stöd för olika företagsutvecklande insatser från Leader Mälardalen.

 • Stöd till företag - Almis Brygglån
  Den pågående krisen påverkar många företag. Uteblivna intäkter medför att företag behöver se över sin likviditet och finansieringssituation. Med Almis Brygglån kan en period av svårigheter överbryggas och lånet ger möjlighet till villkor som är särskilt anpassade till rådande situation.
Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 16 april 2020

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer