Näringsliv & arbete

Näringslivet i Arboga utmärks av högteknologisk kompetens, speciellt inom industriell IT och underhåll av flyg- och markbunden elektronik.

Arboga har i övrigt stor bredd på näringslivet. Tillverkningsindustrin och tjänstesektorn dominerar. Många arbetar också inom offentlig sektor eller med service och handel. Det finns många mindre företag, varav ett antal har starka hantverkstraditioner. Antalet företag i Arboga ökar stadigt och andelen nyföretagare likaså.

 

Tillsammans skapar de Arbogas dynamik mellan gammalt och nytt, teknik och kultur, historia och framtid.

 

Nyheter om näringsliv och arbete

 • Exempelbild Morgonsoffa 25 oktober
  Välkommen till Morgonsoffa, mötesplatsen för företagsamma, på Stadskällaren onsdagen den 25 oktober.
 • Exempelbild Nu är det dags för Västmanlandssoffan 2017
  Välkommen till Västmanlandssoffan 2017!
  Vi ses på Aros Congress Center i Västerås den 14 november - snart publiceras årets gäster - håll utkik!

 • Exempelbild Smakrik och blomstrande besöksnäring
  Ta del av projektet  "Smakrik och blomstrande besöksnäring" som Länsstyrelsen i Västmanland driver. Det ordnas kurser och rådgivning för besöksföretag på landsbygden i Stockholms, Uppsala, Västmanlands, Örebro och Södermanlands län.
 • Exempelbild Hitta ditt miljöengagemang med Leader Mälardalen
  Under hösten går Leader Mälardalens projekt Mobilisering klimat, energi och miljö in i sin slutfas . Med det har vi sammanställt ett brett program med olika aktiviteter som passar privatpersoner till tjänstemän och yrkesverksamma .
 • Exempelbild Seminarium med Kinafokus
  Stockholm Business Alliance bjuder in till seminarium den 24 november för små- och medelstora företag som vill förbereda sig för olika investerings- och samarbetsmöjligheter från Kina.
 • Exempelbild Nu finns coacher för energi och klimat
  Stöd för små och medelstora företagHar ditt företag en energianvändning under 300 000 kWh? Då kan du få hjälp via projektet coacher för energi och klimat. Coacher finns tillgängliga lokalt i landet och kan på plats hjälpa dig med att effektivisera ditt företags energianvändning.
 • Exempelbild På gång hos Almi-Kurser och seminarier
  Almi Företagsparter erbjuder olika kurser och seminarier med aktuella ämnen. Kika in på deras kalender och anmäl dig till något som passar dig.
 • Boka in datumet för årets VM-fest
  Den 19 oktober 2017 hålls årets VM-fest på Best Western Hotel Scheele i Köping. Där uppmärksammas och belönas personer och företag som på olika sätt gjort fantastiska insatser för företagandet i regionen.
  Publicerat: 2017-10-09
 • Stor prisutdelning på dagens Morgonsoffa
  Under morgonsoffan presenterades årets vinnare i Arboga i kategorierna årets butik, årets nyföretagare, årets restaurang/café och årets företagare. Dessa vinnare kommer att representera Arboga på årets VM-Fest på Best Western Hotel Scheele den 19 oktober.
  Publicerat: 2017-09-27
 • Höstens första morgonsoffa onsdag den 27 september
  Göran Dahlén (Näringslivschef Arboga kommun), Sophia Forsén (Arboga i Centrum) och Leif Bergqvist (Företagarna Arboga) hälsade alla välkomna till höstens första morgonsoffa idag onsdag den 27 september och presenterade morgonens värd, Almi Mälardalen.
  Publicerat: 2017-09-27
Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 09 oktober 2017

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer