Näringsliv och arbete

Näringslivet i Arboga utmärks av högteknologisk kompetens, speciellt inom industriell IT och underhåll av flyg- och markbunden elektronik.

Arboga har i övrigt stor bredd på näringslivet. Tillverkningsindustrin och tjänstesektorn dominerar. Många arbetar också inom offentlig sektor eller med service och handel. Det finns många mindre företag, varav ett antal har starka hantverkstraditioner. Antalet företag i Arboga ökar stadigt och andelen nyföretagare likaså.

 

Tillsammans skapar de Arbogas dynamik mellan gammalt och nytt, teknik och kultur, historia och framtid.

 

Nyheter om näringsliv och arbete

 • Exempelbild Seminarium om livsmedelsupphandling
  Upphandlingsenheten bjuder in till en informationsträff om livsmedelsupphandling, hur upphandlingsprocessen går till, och vad som kan vara bra att tänka på när man lämnar anbud.
 • Exempelbild Välkomna till Nyföretagarcafé Västra Mälardalen
  Genom samarbetet i ViS erbjuds du som bor i Västra Mälardalen professionell, kostnadsfri och konfidentiell rådgivning.
 • Exempelbild Morgonsoffa 25 april
  Välkommen till Morgonsoffa, mötesplatsen för företagsamma, på Stadskällaren onsdagen den 25 april.
 • Exempelbild Café Starta & Driva Eget 24 april
  Välkommen till vårt Café fyllt med kunskap, seminarier, tips, råd och möjlighet att ställa frågor till erfarna rådgivare, företag och andra organisationer som vill hjälpa dig att lyckas med ditt företagande.
 • Exempelbild Inspirationsfrukost för ditt företags digitala framtid
  DigiFuture är ett program för företag som vill påbörja sin digitaliseringsresa. Med hjälp av coacher och experter inom digitalisering tar du ditt företag från idé till en konkret kravspecifikation.
 • Exempelbild Boka in vårens Morgonsoffor
  Under våren och hösten hålls Morgonsoffa i Arboga.
 • Exempelbild Energiseminarium i Arboga
  Var finns pengarna? Vilka stöd finns att söka för olika slags åtgärder? Vart ska man vända sig? För små- och medelstora företag som vill energieffektivisera eller har idéer kring en framtida hållbar utveckling.

 • Exempelbild Leader Mälardalens nya Småprojekt - snabba pengar till små aktiviteter
  Nu finns det möjlighet att enkelt få stöd för att bygga bryggor, skapa miljödagar eller bidra till kulturevenemang som skapar mötesplatser och gemenskap!
 • Exempelbild På gång hos Almi-Kurser och seminarier
  Almi Företagsparter erbjuder olika kurser och seminarier med aktuella ämnen. Kika in på deras kalender och anmäl dig till något som passar dig.
 • Exempelbild Ung i Mälardalen
  Tillsammans kan vi utveckla området där vi bor och göra det till en ännu bättre plats att bo, leva och verka på! Vill ni vara med? Har ni en idé? Då är Leader något för er!Leader Mälardalens projekt Ung i Mälardalen pågår under 2017/2018. Passa på – det finns totalt 600 000 kr att söka!
 • Exempelbild Har du koll på ditt företags energianvändning?
  Stärk ditt företag med effektivare energianvändning? Vi erbjuder flera olika typer av stöd. Både för ditt företag och för en hållbar framtid. Vilket stöd som passar ditt företag beror på hur hög din energianvändning är.
 • Flera nya företag gästade Morgonsoffan idag
  Ulf Johansson turismutvecklare i Arboga kommun och Leif Berqvist ordförande i Företagarna Arboga inledde Morgonsoffan med att hälsa alla varmt välkomna. Programmet är späckat och dagens gäster i soffan är flera nya företag i Arboga och Västra Mälardalen.
  Publicerat: 2018-03-28
 • Morgonsoffan 28 mars
  Välkommen till Morgonsoffan, mötesplatsen för företagsamma, på Stadskällaren onsdagen den 28 mars.
  Publicerat: 2018-03-21
 • Kickstart Digitalisering -genom företagssamverkan
  Kickstart är ett digitaliseringsinitiativ med syfte att ge insikt och inspiration för att ta vara på de möjligheter som digitaliseringen innebär. Små och medelstora företag som
  arbetar i, eller nära, industrin får möjligheten att samverka och få stöd med att påbörja eller fortsätta sin digitalisering - oavsett var på resan man befinner sig.

  Publicerat: 2018-03-08
Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 08 februari 2018

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer