Näringsliv & arbete

Näringslivet i Arboga utmärks av högteknologisk kompetens, speciellt inom industriell IT och underhåll av flyg- och markbunden elektronik.

Arboga har i övrigt stor bredd på näringslivet. Tillverkningsindustrin och tjänstesektorn dominerar. Många arbetar också inom offentlig sektor eller med service och handel. Det finns många mindre företag, varav ett antal har starka hantverkstraditioner. Antalet företag i Arboga ökar stadigt och andelen nyföretagare likaså.

 

Tillsammans skapar de Arbogas dynamik mellan gammalt och nytt, teknik och kultur, historia och framtid.

 

Nyheter om Näringsliv och arbete

 • Välbesökt Morgonsoffa – 31 maj 2017
  Göran Dahlén (Näringslivschef Arboga kommun), Tina Viitala Joelsson (Arboga i Centrum) och Leif Bergqvist (Företagarna Arboga) hälsade alla välkomna och presenterade morgonens värd, Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.
  Publicerat: 2017-06-01
 • Företagsklimatet i Arboga
  Undersökningen visar att företagarna i Arboga är fortsatt nöjda med företagsklimatet i sin hemkommun, men betyget har sjunkit något sedan förra året. Det visar Svenskt näringslivs stora undersökning som mäter företagsklimatet i landets kommuner.
  Publicerat: 2017-05-22
 • Arboga en av Årets superkommuner
  För tredje gången utser Dagens Samhälle ”Årets superkommuner”. Arboga har klättrat 31 placeringar och hamnar på andra plats i Västmanland.
  Publicerat: 2017-05-18
Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 08 december 2016

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer