Näringsliv och arbete

Näringslivet i Arboga utmärks av högteknologisk kompetens, speciellt inom industriell IT och underhåll av flyg- och markbunden elektronik.

Arboga har i övrigt stor bredd på näringslivet. Tillverkningsindustrin och tjänstesektorn dominerar. Många arbetar också inom offentlig sektor eller med service och handel. Det finns många mindre företag, varav ett antal har starka hantverkstraditioner. Antalet företag i Arboga ökar stadigt och andelen nyföretagare likaså.

 

Tillsammans skapar de Arbogas dynamik mellan gammalt och nytt, teknik och kultur, historia och framtid.

 

Nyheter om näringsliv och arbete

 • Exempelbild Arboga i topp bland Sveriges bästa logistiklägen
  Örebroregionen där Arboga ingår utvecklas fantastiskt och går upp på delad förstaplats med Göteborg på listan över Sveriges bästa logistiklägen 2018.
 • Exempelbild Leader Mälardalens nya Småprojekt - snabba pengar till små aktiviteter
  Nu finns det möjlighet att enkelt få stöd för att bygga bryggor, skapa miljödagar eller bidra till kulturevenemang som skapar mötesplatser och gemenskap!Leader Mälardalen har avsatt cirka en miljon kronor till Småprojekt - mindre utvecklingsaktiviteter som föreningar, nätverk eller grupper av människor vill genomföra i vårt område. Så här utvecklar vi Mälardalen genom samverkan.
 • Exempelbild Boka in vårens Morgonsoffor
  Under och våren och hösten hålls Morgonsoffa i Arboga.
 • Exempelbild Lyckad examen för framtidens företagare
  Samarbetet mellan kommunerna i Västra Mälardalen ökar och sedan hösten 2017 har Arboga, Köping och Kungsör tillsammans med Företagarna/NF – Nyanlänt Företagande AB och Arbetsförmedlingen drivit ett projekt för att ge nyanlända möjligheter att starta eget företag.

 • Exempelbild På gång hos Almi-Kurser och seminarier
  Almi Företagsparter erbjuder olika kurser och seminarier med aktuella ämnen. Kika in på deras kalender och anmäl dig till något som passar dig.
 • Antalet företag fortsätter öka i Arboga
  Antalet aktiva företag i Arboga har under de senaste åren blivit allt fler. Den positiva trenden fortsatte även under år 2017. Vid årsskiftet 2017/2018 fanns det 1 159 företag i kommunen, en ökning med 28 företag i jämförelse med föregående år. 
 • Exempelbild Ung i Mälardalen
  Tillsammans kan vi utveckla området där vi bor och göra det till en ännu bättre plats att bo, leva och verka på! Vill ni vara med? Har ni en idé? Då är Leader något för er!Leader Mälardalens projekt Ung i Mälardalen pågår under 2017/2018. Passa på – det finns totalt 600 000 kr att söka!
 • Exempelbild Har du koll på ditt företags energianvändning?
  Stärk ditt företag med effektivare energianvändning? Vi erbjuder flera olika typer av stöd. Både för ditt företag och för en hållbar framtid. Vilket stöd som passar ditt företag beror på hur hög din energianvändning är.
 • Företagare, nu behöver vi din hjälp 
  Den 2 januari skickade Svenskt Näringsliv ut årets enkät om företagsklimatet till företagare i hela landet. Om du är en av dem som får enkäten i din epostlåda är det viktigt för oss att du svarar. Ju fler som svarar, desto bättre underlag har vi att arbeta med för att skapa ett ännu bättre företagsklimat.
  Publicerat: 2018-01-08
 • Zitius blir ny kommunikationsoperatör i Arboga kommuns fibernät
  Arboga kommun har träffat avtal med kommunikationsoperatören Zitius, som ingår i Telia-koncernen, avseende vidare hantering av kommunens fibernät.
  Publicerat: 2017-12-20
 • Slutar som näringslivschef i Arboga går vidare till Örebro
  Arboga kommuns näringslivschef Göran Dahlén har erbjudits tjänsten som näringslivsdirektör i Örebro kommun och har valt att gå vidare till denna befattning. ”Det har varit väldigt inspirerande och utvecklande att arbeta i Arboga kommun och jag är glad över det fina samarbete vi har med det lokala näringslivet”, säger han.
  Publicerat: 2017-12-08
Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 08 februari 2018

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer