Kommun och politik

Alla utnyttjar vi på ett eller annat sätt de tjänster som kommunen ansvarar för. Vi är alla beroende av att vatten och avlopp, skola, äldreomsorg och vägunderhållet fungerar på ett tillfredsställande sätt.

 

Vi påverkas också av de beslut som tas i kommunen och av de visioner och strategier som läggs fast.

 

Här hittar du information om hur kommunen fungerar, vilka styrdokument som finns, hur du kontaktar poltiker och tjänstemän och vilka möjligheter du själv har att påverka kommunens utveckling.


Nyheter om kommun och politik

 • Tyck till om förslag på ny avfallsplan
  Ett förslag på en ny avfallsplan för Västmanlands alla kommuner har tagits fram av VafabMiljö. Nu kan du tycka till om den. Avfallsplanen med föreskrifter ställs ut på biblioteket i Arboga till den 8 april. Besök oss gärna.
  Publicerat: 2019-03-05
 • Vår regions attraktivitet är viktig i framtiden
  I Arboga, Köping och Kungsörs kommuner pågår ett arbete att fördjupa samverkan mellan kommunerna och med regionens näringsliv. I en intervju med projektets styrgrupp får du här en inblick i hur de ser på samverkan och varför vi behöver göra det.
  Publicerat: 2019-03-01
 • Arboga växer mest i Västmanland
  Arboga hade den största befolkningsökningen i Västmanland procentuellt sett förra året. 2018 ökade antalet boende i kommunen med 204 personer, cirka en och en halv procent, enligt siffror från Statistiska centralbyrån.
  Publicerat: 2019-02-26
Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 28 september 2018

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer