Kommun och politik

Alla utnyttjar vi på ett eller annat sätt de tjänster som kommunen ansvarar för. Vi är alla beroende av att vatten och avlopp, skola, äldreomsorg och vägunderhållet fungerar på ett tillfredsställande sätt.

 

Vi påverkas också av de beslut som tas i kommunen och av de visioner och strategier som läggs fast.

 

Här hittar du information om hur kommunen fungerar, vilka styrdokument som finns, hur du kontaktar poltiker och tjänstemän och vilka möjligheter du själv har att påverka kommunens utveckling.


Nyheter om kommun och politik

 • Skolrestaurangerna i Arboga lyfter matens klimatpåverkan under Earth Hour-veckan
  Årets tema för Earth hour är "One planet life - lev och ät inom ramen för en planet" och tar upp vår matkonsumtion. Skolrestaurangerna i Arboga kommun kommer under veckan att lyfta matens påverkan på planeten. Varje dag kommer dagens mest klimatsmarta maträtt att märkas ut.
  Publicerat: 2018-03-16
 • Vi uppmärksammar Earth Hour – välkommen på filmvisning!
  Måndag 19 mars klockan 17.00 visas filmen ”Inte bara honung” på Arboga bibliotek. Filmen handlar om bins betydelse för människan och för vår mat. Öppet för alla i mån av plats. Plats: musikrummet, fri entré.
  Publicerat: 2018-03-14
 • Ett steg närmare byggstart av den nya förskolan på Marknaden
  Barnen i fokus och miljöer som lockar till lek, lärande och trygghet. Det är några av byggstenarna för projektet av den nya förskolan i Arboga. ”Nu är vi ett steg närmare byggstart, vilket känns väldigt bra. Det är viktigt att vi satsar på våra barn och unga”, säger Anders Cargerman (L), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.
  Publicerat: 2018-02-09
Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 08 februari 2018

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer