Avläsning av vattenmätare

Vatttenmätare

Här kan du se hur du gör för att läsa av ditt vatten och rapportera in mätarställningen på din vattenmätare, även kallat vattenavläsning. Mätarställningen är underlag för din vattenräkning och därför är det viktigt att du meddelar aktuell mätarställning till Arboga kommun minst en gång per år.

Så läser du av din vattenmätare

Hur du läser av din vattenmätare beror lite på hur den ser ut. Här ovan ser du en bild på en vattenmätare och beskrivning av hur du läser av den. Mätarens nummer, eller identifikation, finns på ringen runt räkneverket och är på bilden ovan 22127653.


Det är siffrorna i räkneverket som står i de små rutorna på bilden ovan som du ska rapportera in. Mätarställningen i bilden ovan är 943 m3.

Registrera mätaravläsning via webben

Nu kan du enkelt även registrera din mätarställning via Mina vattensidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. För att logga in behöver du ditt kundnummer det hittar du på din faktura. När du är inloggad kan du även se hur din förbrukning sett ut bakåt i tiden.

Viktigt för att få rätt belopp på räkningen

En gång per år skickar vi ut ett avläsningskort till dig som kund där vi ber dig att göra en avläsning av vattenmätaren. Det gör vi för att vi ska få veta hur stor din faktiska årsförbrukning är. Det kan innebära en högre eller lägre avgift följande räkning eftersom tidigare debitering gjorts efter den beräknade årsförbrukningen.

 

Man brukar beräkna att en "normalvilla" förbrukar 150 m3 vatten per år alternativt 50 m3 per person och år. Om antalet personer i ditt hushåll ändras kommer vattenförbrukningen antingen öka eller minska. För att slippa bli överbetald när du får kostnaden efter årsavläsningen på grund av fel preliminär förbrukad mängd vatten är det en bra idé att kontakta VA-debiteringen så att vi kan ändra den preliminära förbrukningen.

 

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 26 februari 2018

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer