Fyrverkerier

I Arboga kommuns lokala ordningsföreskrifter står vilka regler som gäller för fyrverkerier och andra pyrotekniska varor.

Här är ett utdrag ur föreskrifterna:

"För användning av fyrverkerier och andra pyrotekniska varor inom tätbebyggt område krävs tillstånd av polismyndigheten, dock med undantag för nyårsafton och valborgsmässoafton från klockan 18.00 fram till klockan 01.00 därpå följande dag. Följande platser definieras som tätbebyggt område: Arboga tätort, Götlunda tätort och Medåkers tätort.

 

Det krävs alltid tillstånd av polismyndigheten för att använda pyrotekniska varor på följande platser: centrala delarna av Arboga inom ett område som begränsas av Herrgårdsgatan, väg 572, Västerleden, Centrumleden, Skandiagatan, Engelbrektsleden och Stureleden.

Det är alltid förbjudet att använda alla sorters pyrotekniska varor på Hjälmaren och i Arbogaån samt närmare än 100 meter från Hällbackens äldrecenter, Strömsborg, Strandgården och Trädgården i Arboga samt Götgården i Götlunda."

Arbogas lokala ordningsföreskrifter

I Arbogas lokala ordningsföreskrifter finns det ytterligare bestämmelser om hur den allmänna ordningen i Arboga kommun ska upprätthållas. Utöver fyrverkerier finns det bland annat information om fiske, hundar och ambulerande försäljning.

 

De lokala ordningsföreskrifterna beslutades av kommunfullmäktige den 20 februari 2014. Grundläggande bestämmelser om allmän ordning och säkerhet på offentlig plats finns i 3 kapitlet i ordningslagen (1993:1617).

 

Läs de lokala ordningsföreskrifterna som gäller i Arboga kommun.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: