Bygga, bo och miljö

I Arboga finns charmiga lägenheter, ågårdar i vacker stadsmiljö och villaområden med närhet både till natur, skola och föreningsliv. Utanför Arboga ligger två mindre tätorter, Medåker och Götlunda där det finns både skola och förskola. Ett mer lantligt boende finns även vid exempelvis Hjälmaren och Hjälmare kanal.

Nyheter om bygga, bo och miljö

 • Eldningsförbud i hela länet
  Länsstyrelsen har utifrån den extrema värmen och torkan beslutat om ett länsöverskridande eldningsförbud som ett komplement till de eldningsförbud som kommunerna själva beslutat om.  Det länsövergripande eldningsförbudet gäller från och med 18 juli kl.15.00. Upplysningar om när förbudet hävs lämnas av Länsstyrelsen i Västmanlands län eller den lokala räddningstjänsten. Eldning är endast tillåten i trädgårdsgrillar på egen tomt.  Den som uppsåtligt eller genom oaktsamhet bryter mot eldningsförbudet kan dömas till böter med stöd av 10 kapitlet 3 § lag (2003:789) om skydd mot olyckor. 
  Publicerat: 2018-07-18
 • Nya regler för cisterner
  Den 1 juli i år började nya föreskrifter för cisterner att gälla. De största ändringarna rör när man ska informera tillsynsmyndigheten om en ny cistern, krav inom vattenskyddsområde samt de regelbundna kontroller som ska utföras.
  Publicerat: 2018-07-05
 • Välkommen till invigningen av motionsspåret på norr
  Motionsspåret på norr har blivit elljusspår och har fått förbättrat underlag. Arbetet har pågått sedan i april och nu är det snart klart. Nu på torsdag den 5 juli bjuder vi in till invigning. Varmt välkommen!
  Publicerat: 2018-07-02
Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 11 juni 2018

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer