Elkraftingenjör

Elkraftingenjör - produktion, distribution och miljö

Som elkraftingenjör inom starkströmsområdet kommer dina arbetsuppgifter att vara kopplade till det företag du blir anställd av. Kommer du till en elleverantör kan arbetsuppgifter från strömförsörjning i hård väderlek till dataövervakning av en transformatorstation eller ett ställverk gälla. Som distributionstekniker kan du antigen fungera som arbetsledare för ett gäng montörer eller själv arbeta som kvalificerade eltekniker i linjereparationstjänst. Är du anställd i ett kraftbyggnadsföretag kan ditt arbete bestå av projektering eller beredning. Du får allmän behörighet fullt ut genom Elsäkerhetsverket om du har tillräcklig praktisk erfarenhet.


Elkraftingenjör – många möjligheter
Du kommer att kunna söka arbete som tex: Elkraftingenjör, Driftplanerare, Drifttekniker, Distributionstekniker, Konstruktör, Beredare/projektör.
Efter utbildningen kommer du att ha kunskaper om hur man alstrar energi och om framtida tänkbara energikällor. Du får färdigheter i att projektera och planera elenergins väg från kraftkälla till konsument. Du får kompetenser att kunna utföra avancerade beräkningar, sköta övervakning, drift och underhåll vid elkraftanläggningar och kunskaper att dokumentera dessa.

 

Kursort
Arboga
Lärande i arbete
21 veckor
Startdatum
2017-08-21
Ansökan
Det finns fortfarande restplatser kvar till utbildningen. Välkommen med din ansökan.

 


Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 23 maj 2017

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer