Specialkost

Här kan du läsa om hur du gör för att ansöka om specialkost i skolan och i förskolan.

 

Specialkost ges främst av medicinska skäl. Kontakt med läkare eller dietist kan i vissa fall vara nödvändig för att säkerställa att rätt kost erbjuds.

 

För att undvika att barnets/elevens mat ändras mer än vad som behövs.

Läs informationsbrevet innan du fyller i blanketten.

 

Nötter, jordnötter, mandel och sesam ska inte förekomma i förskolans eller skolans lokaler eftersom de kan utlösa svåra allergiska reaktioner.

Specialkost i skolan

Om eleven är i behov av specialkost, är det viktigt att skolan känner till detta. Skolsköterskan godkänner specialkost och ansvarar för att informera berörd personal på skolan och i köket.

 

Blankett och informationsbrev för att ansöka om specialkost i skolan.

 

 Ifylld blankett lämnas till skolsköterskan. Ansökan ska göras senast i maj månad och förnyas inför varje läsår. Vid förändrade behov, kontakta skolsköterskan omedelbart oavsett om specialkost ska tas bort eller ändras. Vid förändrat behov ska ny blankett fyllas i. Medicinska specialkoster anpassas till första rätten på matsedeln.

Specialkost i förskolan

Om barnet är i behov av specialkost, är det viktigt att förskolan känner till detta. Fyll i ansökan och lämna till personalen på förskoleavdelningen.

 

Blankett och informationsbrev för att ansöka om specialkost i förskolan.

 

Ifylld blankett lämnas till personalen på förskoleavdelningen. Ansökan förnyas inför varje läsår. Vid förändrade behov, kontakta personalen på förskolan omedelbart oavsett om specialkost ska tas bort eller ändras. Vid förändrat behov ska ny blankett fyllas i.

Frågor

Hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar. Ring 0589-87 000 och be att bli kopplad till skolsköterska/ biträdande kostchef, så hänvisar växeln dig till rätt person.


Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 15 mars 2017

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer