Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Mat och måltider i förskolan och skolan

Varje dag tillagas cirka 3000 lunchportioner som serveras i våra 8 skolrestauranger och på 14 förskolor. Vi eftersträvar att varje dag erbjuda goda, näringsriktiga, omväxlande och hållbara måltider.

 

Nyfiken på menyn? Matsedlarna hittar du här!

Vi vill erbjuda våra gäster det bästa av det mesta. Förskola och skola har enastående möjligheter att på ett positivt och naturligt sätt skapa matglädje och främja en hälsosam livsstil med bra matvanor hos barn och elever. Hem och familj har det grundläggande ansvaret, men eftersom de flesta barn och ungdomar äter många av sina måltider utanför hemmet påverkar andra vuxna också barnens matvanor.

Kostenheten ligger organisatoriskt under Kommunstyrelseförvaltningen och består av 16 kök varav 10 kök är tillagningskök. I tillagningsköken lagas maten på plats från grunden.


Tillagning sker idag på Brattbergsskolan, Gäddgårdskolan, Götlunda skola, Götgårdens kök, Hällbackens kök, Ladubackskolans kök, Medåkersskola, Stureskolan, Sörgårdens förskola och Vasagymnasiet.  

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 03 mars 2020

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer